Jäsenyhdistysten yhteiskäyttöön hankittu defibrillaattori

Suomen vinttikoiraliitto on halunnut parantaa mahdollisuuksia ensiavun saantiin koepaikoilla, harjoituksissa ja muissa tapahtumissa hankkimalla puoliautomaattisen defibrillaattorin jäsenyhdistysten käyttöön. Defibrillaattori on jo ollut muutamalla kisapaikalla, jonne esimerkiksi ambulanssin tulo kestäisi kauan. Defibrillaattorin lainaaminen tapahtumiin, harjoituksiin ja kokeisiin on täysin ilmaista ja sen toimittaminen paikalle sovitaan laitetta varattaessa. Yhteyttä voit ottaa koordinaattoreihin M-A Argillander ja 050 5446277 Joni Vehkasalo 040 1774377.

”Defibrillaattori, defi eli sydäniskuri on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö antamalla elvytettävälle hoitava tasavirtasähköisku. Laite tunnistaa luotettavasti tällaisen rytmihäiriön ja neuvoo laitteen käyttäjää toimimaan oikein ja turvallisesti.” (lähde Sydän.fi)

Vinttikoiraharrastajille

Kevät on jo niin pitkällä, että varsinainen koekausi alkaa tällä viikolla ja näyttelyharrastajillakin on näyttelyitä taas joka viikonloppu. On mukavaa päästä toden teolla harrastuskauteen. Nyt on hyvä aika pysähtyä hetkeksi miettimään kesäkauden toiveita ja tavoitteita.

Meillä on edessä tärkeä harrastuskausi. Heti toukokuussa järjestetään Kalajoella kaikkien aikojen ensimmäiset maastojuoksun maailmanmestaruuskisat ja muutenkin näyttäisi siltä, että parin vuoden tauon jälkeen kalenteri on taas täynnä koiraharrastuksia.

Jonkun tavoite on ehkä maailmanmestaruuspokaali, toisen hyväksytty koetulos ja kolmas haaveilee muutamasta uudesta valiotittelistä koiran nimen eteen. Vinttikoiraharrastus on monelle tavoitteellista. Samalla tulisi kuitenkin muistaa että sen lisäksi kaikki koiraharrastus on hyvin sosiaalista toimintaa ja yhteisöllisyys on hyvin merkityksellinen osa harrastusta. Kokeissa, treeneissä ja näyttelyissä vietetään paljon aikaa muiden harrastajien kanssa. Lisäksi hyvin tärkeänä tekijänä on luonnollisest rakkaus vinttikoiriin ja rakkaus niihin tärkeimpiin, eli omiin lemmikkeihin.

Koiraharrastuksessa koirayhteisö puuttuu yleensä todella nopeasti ja napakasti asiaan, jos koiria kohdellaan huonosti, ja näin tulee ollakin. Meilläkin on Vinttikoiraliitossa selkeät käytännöt tällaisten tapausten varalta.  Olisi kuitenkin todella tärkeää että koirayhteisö puuttuisi yhtä napakasti, jos jotain harrastajaa kohdellaan huonosti.

Vinttikoiraliiton hallitus on hyvin huolissaan tietoonsa tulleista kiusaamistapauksista. Yksikin tapaus on liikaa. Jokaisen tulee saada viettää vapaa-aikaansa ja osallistua harrastuksiin pelkäämättä joutuvansa kiusatuksi. Vinttikoiraharrastuksen osalta tämä koskee yhtälailla kokeita, näyttelyitä, harjoituksia ja kaikkea vapaamuotoisempaa toimintaa kuin somekirjoitteluakin. Tässä meillä kaikilla on yhteinen vastuu luoda hyvä pohja harrastukselle, sekä puuttua asioihin silloin kun kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä havaitaan.

Vinttikoiraliiton hallitus on perustanut eettisen työryhmän miettimään toimia liiton eettisen toiminnan kehittämiseksi ja liiton eettistä toimintaa tullaan jo tämän kauden aikana tekemään näkyvämmäksi ja avoimemmaksi.

Harrastusilmapiiriä ei kuitenkaan luoda säännöillä ja rangaistuksilla. Se luodaan sillä, että jokainen meistä pitää siitä huolen, että kaikilla on kivaa yhteisen harrastuksen parissa. Otetaan uudet harrastajat mukaan ystävällisesti eikä vihoitella pahimmallekaan kilpakumppanille. Tervehditään, onnitellaan, otetaan mukaan.

Vinttikoiraliiton hallitus myös peräänkuuluttaa koko jäsenistön kansalaisrohkeutta puuttua asioihin, jos huomaa jotakuta kohdeltavan epäasiallisesti. Aina ei ehkä ole viisainta mennä itse väliin, mutta asiasta tulee ilmoittaa välittömästi esim. järjestysmiehelle tai tilaisuuden järjestäjän edustajalle. Otetaan kunnia-asiaksi, että Vinttikoiraliiton alaisissa tapahtumissa on kaiken epäasiallisen käytöksen osalta nollatoleranssi.

 

Suomen Vinttikoiraliiton hallitus toivottaa kaikille oikein mukavaa ja antoisaa harrastuskautta!

Koulutusterveisiä!

Koulutustoimikunta järjestää myös kevään loput koulutukset etäkoulutuksena.

9.4.2022 KOETOIMITSIJA II

Vinttikoirakokeiden koetoimitsija II-kurssi etäkoulutuksena:
– Koetoimitsija II -kurssi 9.4.2022 (klo 9 – n. klo 17)
– Kilpailutietojärjestelmän käyttökoulutusta uusille koetoimitsijoille 10.4.2022 klo 10 – n. klo 14

9.4. kurssin lopuksi järjestetään kirjallinen koe (varaathan koulutukseen tätä varten rauhallisen paikan ja laitteiston, jossa on kamera ja mikrofoni).

Osallistumisvaatimukset:
Vinttikoirakokeiden tuntemus, täysi-ikäisyys, Suomen Kennelliiton jäsenyys, Suomen Vinttikoiraliiton jäsenkerhon jäsenyys ja jäsenyhdistyksen suositus koulutukseen, hyväksytysti suoritettu Koetoimitsija I -kurssi

Ilmoittautuminen:
26.3.2022 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (Google Sheets) https://forms.gle/fojQs2rpou3ZTGUH7 tai sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com (myös jälki-ilmoittautumiset 26.3. jälkeen).

Jäsenyhdistyksen puolto toimitetaan sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com tai postitse SVKL koulutustoimikunta c/o Laura Niva, Katajatie 34, 90820 Kello

Osallistumismaksu: ei osallistumismaksua.

 

10.4.2022 AJUETUOMARIKOULUTUS

Kurssi järjestetään etäkoulutuksena.

Osallistumisvaatimukset:
Ajuekokeen palkintotuomarikokelaaksi voidaan nimetä maastokokeen (VIC) palkintotuomari, joka on toiminut vähintään kaksi (2) vuotta kyseisen koemuodon palkintotuomarina ja joka on osallistunut ajuekokeen teoriakurssille.

Ilmoittautuminen:
27.3.2022 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (Google Sheets) https://forms.gle/4RFm44vDEWbKZPXWA tai sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com

Osallistumismaksu: Ei osallistumismaksua (etäkoulutus)

Suomen Vinttikoiraliiton pääerikoisnäyttely

Tervetuloa Tuomarinkartanoon Kartano Weekend -näyttelyyn 9.7.2022

Suomen Vinttikoiraliiton pääerikoisnäyttely

Näyttelyssä arvostellaan FCI 10 vinttikoirat ja FCI 5.7 alkukantaiset metsästyskoirat sekä basenji ja faaraokoira.
Näyttelyssä arvostellaan myös pennut (5 kk- alle 7 kk ja 7 kk – alle 9 kk), sekä jälkeläisluokka

Näyttelypaikkana toimii Tuomarinkartanon vinttikoirakeskus.
Osoite: Tuomarinkyläntie 1, 00690 Helsinki

Järjestäjä: Helsingin Vinttikoirakerho ry.

Näyttelyn nettisivut: https://www.showlink.fi/shows/kartanoweekend2022/

Helsinki, Kartano Weekend 2022

BIS koiran kuva : Mikko Marttinen / Kuvauksellista

KV-säännöistä kerättyä kilpailuttajille 3/2022

Lataa tiedote pdf tiedostona tästä

 • Isoin muutos koskien kaikkia rotuja on se, että jatkossa kansainvälisissä kokeissa molemmissa koelajeissa koirat jaetaan kahteen luokkaan CACIL ja CSS luokkaan.
 • CACIL luokkaan päästäkseen (FCI ryhmän 10) koiran tulee täyttää näyttelytulos vaatimukset (kts. alla) CSS luokkaan ei vaadita näyttelytulosta.
 • FCI ryhmän 5 rodut, joilla on oikeus osallistua KV-kokeisiin (etnankoira, faaraokoira, ibizanpodenco ja kanarianpodenco), juoksevat aina CSS luokassa (ei näyttelytulosvaatimusta).
 • Omistajan tulee erikseen anoa koiralle CACIL tai CSS lisenssiä, ohjeet anomiseen löytyy Vinttikoiraliiton nettisivuilta. Koirat voivat osallistua vain lisenssinsä mukaiseen koeluokkaan.
 • CACIL lisenssiä ei voi vaihtaa takaisin CSS lisenssiin. Lisenssi on aina sama molemmissa koelajeissa.
 • Kilpailuun tulee kumpaankin (CACIL ja CSS) luokkaan osallistua vähintään 6 koiraa jotta luokat juoksevat erikseen. Mikäli molemmissa tai jommassakummassa luokassa on alle 6 koiraa, luokat yhdistetään.
 • Mitattavien rotujen kokorajat ovat poistuneet kansainvälisistä kokeista. Italianvinttikoiria ja whippettejä käsitellään omina rotuinaan ilman kokorajoja.
 • CACIL voidaan jakaa vain CACIL luokan koiralle, ja se voidaan jakaa kun rotuun osallistuu vähintään kuusi koiraa ja CACIL luokan koira täyttää muut tulosvaatimukset.
 • CACIL luokan koiran omistajan tulee ilmoittautuessaan kilpailuun ilmoittaa haluaako vastaanottaa koiralle CACILin vai ei.
 • FCI:n arvokilpailuissa CACIL ja CSS luokka juoksevat aina erikseen omina kilpailuinaan (luokkia ei yhdistetä) ja kummassakin luokassa jaetaan tittelit.
 • Ratajuoksukilpailuissa koirat juoksevat alkuerän ja kaikki alkuerän hyväksytysti juosseet koirat pääsevät finaaliin. Finaalien nopein koira rodussa/luokassa on voittaja.
 • Kansainvälisissä ratajuoksukilpailuissa ei mitattavien rotujen (italianvinttikoira ja whippet) koirille kirjata rataennätyksiä.

CACIL lisenssi näyttelytulosvaatimukset

 • 12kk iästä eteenpäin yksi vähintään EH kansallisesta tai kansainvälisestä näyttelystä (mistä
  tahansa luokasta)
 • lisäksi yksi vähintään EH kansainvälisestä CACIB näyttelystä aikuisten luokasta (NUO, AVO,
  KÄY, VAL)
 • näiden kahden näyttelytuloksen tulee olla kahdelta eri maasta olevalta tuomarilta

Siirtymäkausi 2022

 • Mikäli koiralla ei ole vaadittuja kahta näyttelytulosta CACIL luokan lisenssiä varten on
  31.12.2022 asti ns. siirtymäkausi ja koira voi osallistua CACIL luokkaan CSS luokan
  lisenssillä, mikäli sillä on vähintään näyttelytulos EH kansainvälisestä CACIB näyttelystä
  NUO-, AVO-, KÄY-, VAL-luokasta. Näyttelytulos tulee toimittaa ilmoittautumisen mukana
  jokaiseen kilpailuun.

Suomen joukkueen ilmoittautumistiedot Vinttikoirien maastojuoksun maailmanmestaruuskilpailuihin Kalajoelle 26.-29.5.2022, päivitetty 23.1.2022

Tässä kauan odotetut Suomen joukkueen ilmoittautumistiedot.

Kilpailun virallinen kutsun on nyt julkaistu (kts. kilpailukutsu alla). Kutsusta selviää tarkemmat tiedot päivien rotujaoista ja mm. majoitus tiedoista.

Huomioikaa myös, että uusien FCI:n kansainvälisten vinttikoirakokeiden sääntöjen §1.4 mukaan koiralla tulee olla joko CSS luokan kilpailukirja tai CACIL luokan kilpailukirja (KV-lisenssi).

Kilpailukirjaan tulee olla merkitty, kumpaan luokkaan (CSS tai CACIL) koiralla on osallistumisoikeus. Luokkamerkintä tulee olla anottuna Vinttikoiraliitosta ja merkittynä kilpailukirjaan viimeistään ilmoittautuessa. Ohjeet KV-lisenssin anomiseen

 

Päivitetty koulutuskalenteri 2022 – sisältää ilmoittautumisohjeita

Vuodenvaihteessa julkaistua koulutuskalenteria on päivitetty koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitusten ja suositusten vuoksi. Alkukevään koulutukset pidetään etäkoulutuksina. Loppukevään koulutusten osalta järjestämistapa julkaistaan lähempänä kurssin ajankohtaa.

Ratatuomarikurssi siirtyy pidettäväksi etäkoulutuksena samana viikonloppuna maastotuomarikurssin kanssa (molempiin osallistuminen on mahdollista).

Tutustu myös: SVKL:n koesäännöt, liite 1 (Koulutus ja pätevöinti)

ILMOITTAUTUMISOHJEET

26.-27.2.2022 PALKINTOTUOMARIKURSSIT – RATA- JA MAASTOTUOMARIKURSSIT

Kurssit järjestetään etäkoulutuksena saman viikonlopun aikana. Koulutukseen kuuluu rata- ja maastotuomarikursseille yhteinen yleisosio (myös ajuetuomarikoulutuksesta kiinnostuneet maastotuomarit voivat osallistua yleisosioon) sekä koekohtaiset osiot. Tarkempi kurssin aikataulu ilmoitetaan osallistujille lähempänä kurssin ajankohtaa.

Osallistumisvaatimukset:

koetoimitsijakortti, toimiminen vinttikoirakokeiden järjestelytehtävissä, Suomen Kennelliiton jäsenyys, Suomen Vinttikoiraliiton jäsenkerhon jäsenyys ja jäsenyhdistyksen suositus koulutukseen

Ilmoittautuminen:

13.2.2022 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (Google Sheets) https://forms.gle/YDFyzw3tzRVnpShH8 tai sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com

Jäsenyhdistyksen puolto toimitetaan sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com tai postitse SVKL koulutustoimikunta c/o Laura Niva, Katajatie 34, 90820 Kello

Osallistumismaksu: Ei osallistumismaksua (etäkoulutus)

9.4.2022 KOETOIMITSIJA II

Kurssin toteutustapa julkaistaan lähempänä ajankohtaa (etä- vai lähikoulutus).

Osallistumisvaatimukset:

vinttikoirakokeiden tuntemus, täysi-ikäisyys, Suomen Kennelliiton jäsenyys, Suomen Vinttikoiraliiton jäsenkerhon jäsenyys ja jäsenyhdistyksen suositus koulutukseen, hyväksytysti suoritettu Koetoimitsija I -kurssi

Ilmoittautuminen:

26.3.2022 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (Google Sheets) https://forms.gle/fojQs2rpou3ZTGUH7 tai sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com

Jäsenyhdistyksen puolto toimitetaan sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com tai postitse SVKL koulutustoimikunta c/o Laura Niva, Katajatie 34, 90820 Kello

Osallistumismaksu: Maksutiedot ilmoitetaan lähempänä, kun toteutustapa varmistuu (35e, jos lähikoulutus).

10.4.2022 AJUETUOMARIKOULUTUS

Kurssin toteutustapa julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Kurssista kiinnostuneet maastotuomarit voivat halutessaan ilmoittautua mukaan myös palkintotuomarikurssin yleiseen osioon 26.2.2022 (ks. kurssin ilmoitus)

Osallistumisvaatimukset:

Ajuekokeen palkintotuomarikokelaaksi voidaan nimetä maastokokeen (VIC) palkintotuomari, joka on toiminut vähintään kaksi (2) vuotta kyseisen koemuodon palkintotuomarina ja joka on osallistunut ajuekokeen teoriakurssille.

Ilmoittautuminen:

27.3.2022 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (Google Sheets) https://forms.gle/4RFm44vDEWbKZPXWA tai sähköpostilla svklkoulutustoimikunta@gmail.com

Osallistumismaksu: Maksutiedot ilmoitetaan lähempänä, kun toteutustapa varmistuu (35e, jos lähikoulutus).

Ohjeet KV-lisenssin anomiseen

Uusien 1.1.2022 voimaan tulevien FCI:n kansainvälisten koesääntöjen mukaan kansainvälisiin kokeisiin voi osallistua vain jos koiralla on sääntöjen mukainen KV-lisenssi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että koiran kilpailukirjassa tulee olla merkintä osallistumisoikeudesta joko CSS tai CACIL luokkaan.

Olemassa oleville kilpailukirjoille tulee anoa KV-lisenssiä erillisellä anomuksella. Jos koira ei aio osallistua kansainvälisiin kokeisiin on KV-lisenssin anominen vapaaehtoista. Huomaathan että osa Suomessa järjestettävistä kokeista on kansainvälisiä kokeita.

Katso ohjeet KV-lisenssin anominen -sivulta. Löydät sieltä myös linkin anomukseen.

KV-lisenssin anominen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tulevaa kilpailukautta. CSS-luokan lisenssin voit anoa vaikka heti ja CACIL-luokan lisenssin kun vaaditut näyttelytulokset on saavutettu.

Suunnittele logo maailmanmestaruuskisoihin!

SVKL järjestää Kalajoella vinttikoirien maastojuoksun maailmanmestaruuskilpailut  26. – 29.5.2022.

Järjestämme logon suunnittelukilpailun. Voittanutta logoa SVKL saa käyttää vapaasti täysin oikeuksin.

Logon toivotaan ilmentävän vinttikoirien maastojuoksua Suomen keväisessä maisemassa hiekkarannalla, meren äärellä, Suomen lipun kera.

Tapahtuman nimi englanniksi on FCI World Lure Coursing Championship 2022.

Logokilpailu on avoin kaikille vinttikoiraharrastajille. Toimi mahdollisimman pian, sillä tarvitsemme logon nopeasti!

Kilpailun voittajalle yllätyspalkinto!

Palautus 25.11.2021 mennessä osoitteeseen logoWCC2022@gmail.com

SVKL koulutuskalenteri 2022

Koulutusterveiset!

Ohessa Vinttikoiraliiton tulevan talven koulutuspäivät kalenteriin merkattavaksi (ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin):

22.1.2022 – Uudet KV-säännöt, etäkoulutus (ei pakollinen)
29.1.2022 – Ratatuomarikoulutus
26.-27.2.2022 – Maastotuomarikoulutus
9.4.2022 – Koetoimitsija II
10.4.2022 – Ajuetuomarikoulutus

Lisäksi suunnitteilla on virtuaalista sääntökoulutusta harrastajille.

FCI:n Kansainväliset Vinttikoirakokeiden 1.1.2022 voimaan astuvat säännöt on julkaistu

FCI:n uudet kansainväliset vinttikoirakokeiden säännöt on julkaistu. Säännöt astuvat voimaan 1.1.2022.
Säännöt löytyvät englanniksi FCI:n nettisivuilta sekä Vinttikoiraliiton nettisivujen Koesäännöt-osiosta.

Vinttikoiraliiton toimihenkilöille tullaan järjestämään koulutus uusista säännöistä talven aikana. Lisäksi julkaisemme kilpailuttajien avuksi suomenkielisen listauksen sääntöjen keskeisimmistä muutoksista sekä suomenkielisen käännösversion.

Vinttikoirakokeiden kansallisiin koesääntöihin ei ole tulossa muutoksia.

FCI:n Kansainväliset Vinttikoirakokeiden uudet säännöt on hyväksytty

FCI:n hallitus on viime viikolla hyväksynyt uudet kansainväliset Vinttikoirakokeiden säännöt yksimielisesti. FCI julkaisee lähiaikoina uudet säännöt nettisivuillaan. Tiedotamme tästä mahdollisimman pian, kun säännöt on julkaistu. Säännöt astuvat voimaan vuodelle 2022.

Myös Vinttikoira komission nimen muutos hyväksyttiin, uusi nimi on ”Comission for Sighthounds Sports” (CSS) ja vanha tuttu lyhenne CdL poistuu käytöstä.

CSS:n sääntötyöryhmä työstää parhaillaan ohjeita kv-kokeiden järjestämisestä ja luokkajaoista koelajeittain. Nämä ohjeet tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Maastojuoksun Euroopanmaastomestaruuskilpailu 21.-24.10.2021 Ronostrand, Hollanti

Pitkän tauon jälkeen saamme vihdoinkin julkaista FCI:n arvokilpailuun ilmoittautumis asiakirjat myös EMM-2021 kilpailuun. Kuten huomaatte poikkeuksiakin on korona tilanteesta johtuen. Kilpailu on mm. jaettu neljälle eri päivälle. FCI:n vinttikoira komission (CSS) päätöksellä poikkeuksellisesti kilpailussa arvostelee koiria kolme tuomaria säännöissä olevan viiden tuomarin sijasta. Tarkempia tietoja löydät asiakirjoista.

Kannattaa myös selvittää eri maiden koronasta johtuvat rajoitukset matkustamiseen liittyen.

Tsemppiä kaikille ja toivotaan että tällä kertaa saamme myös EMM joukkueen matkaan.

Ratajuoksun Euroopanmestaruuskilpailu 1.-2.9. ja 4.-5.9.2021 Münster Saksa

Pitkän tauon jälkeen saamme vihdoinkin julkaista FCI:n arvokilpailuun ilmoittautumis asiakirjat. Kuten huomaatte poikkeuksiakin on korona tilanteesta johtuen. Kilpailu on mm. jaettu kahteen osaan. Tarkempia tietoja löydät asiakirjoista.

Kannattaa myös selvittää eri maiden koronasta johtuvat rajoitukset matkustamiseen liittyen.

Tsemppiä kaikille ja toivotaan että tällä kertaa saamme joukkueen matkaan.