FCI:n kansainvälisten koesääntöjen uudistuksesta on hiljattain virinnyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja harrastajien keskuudessa on levinnyt myös osin virheellistä tietoa sääntöuudistuksen yksityiskohdista. Oikaistakseen väärää informaatiota on CdL tiedottanut jäsenmaitaan seuraavasti liittyen whippetien ja italianvinttikoirien kokorajoihin:

Esitys vinttikoirakokeiden kansainvälisten koesääntöjen uudeksi kokorajaksi whippetien ja italianvinttikoirien kohdalla on:

whippet, nartut: 49 cm
whippet, urokset: 53 cm
italianvinttikoira: 39 cm

Sprinter-luokassa kokorajat ovat:
whippet, nartut: 49-52 cm
whippet, urokset: 53-56 cm

Normaalikokoiset whippetit ja italianvinttikoirat voivat kilpailla kansainvälisessä luokassa (CACIL) sekä FCI:n kansainvälisissä arvokilpailuissa (EMM, EM ja MM -kilpailut).

Ylikorkeat whippetit ja italianvinttikoirat kilpailevat edelleen kansallisessa luokassa. Jossakin vaiheessa käytäntö muuttuu niin, että ylikorkeat koirat eivät voi enää osallistua FCI:n kansainvälisiin arvokilpailuihin. Tälle muutokselle ei ole vielä päätetty aikataulua.

Lisäksi FCI:n kansainvälisten arvokilpailujen tarkistusmittauksissa käytössä ollut yhden senttimetrin toleranssi poistuu käytöstä.

Suomen Vinttikoiraliiton hallitus on linjannut, että Suomi ei kannata edellä esitettyä uudistusta, vaan whippetien ja italianvinttikoirien kokorajat ja tarkistusmittauskäytäntö tulisi pitää ennallaan.

Tiedote FCI:n kansainvälisten koesääntöjen uudistuksesta