Rata-, maasto- ja ajuekokeita järjestävät Vinttikoiraliiton jäsenyhdistykset, ja kilpailukausi kestää maaliskuusta lokakuun loppuun. Kilpailukutsut, joista kunkin kilpailun tarkemmat tiedot käyvät ilmi, julkaistaan alkuvuodesta Vinttikoiraliiton Kilpailukalenterissa sekä Kennelliiton Koiramme-lehdessä. Lisäksi suomalaiset koirat voivat osallistua vinttikoirakilpailuihin myös ulkomailla.

Osallistuakseen vinttikoirakokeisiin, joita yleisesti kutsutaan kilpailuiksi, koiralle tulee anoa kilpailukirja. Maastokokeen kilpailukirjan saa lähettämällä anomuksen, ja toimitusaika on  noin viikon. Maastokirja kannattaa kuitenkin anoa hyvissä ajoin ennen kilpailu-uran aloittamista, sillä etenkin kauden alussa maastokirja-anomusten käsittelyssä saattaa olla ruuhkaa. Ajuekokeen tulokset merkitään maastokokeen kilpailukirjaan, joten jos aiot ajuekokeisiin, hanki maastokirja. Jotta koiralle voi anoa ratakokeen kilpailukirjan, tulee sen ensin suorittaa yksi soolokoejuoksu ja kaksi ryhmäkoejuoksua hyväksytysti. Whippetit ja italianvinttikoirat tulee mitata ennen kuin niille voi anoa kilpailukirjaa. Lisätietoa kilpailukirjojen anomista löydät Kilpailukirjan anominen -sivulta.

Kun ilmoitat koirasi osallistumaan rata-, maasto- tai ajuekokeeseen, sitoudut noudattamaan Vinttikoiraliiton Koesääntöjä. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että tutustut kaikille koemuodoille yhteisiin koesääntöihin sekä koekohtaisiin rata-, maasto- ja ajueohjeisiin. Noudattamalla vinttikoirakokeista annettuja sääntöjä ja ohjeita varmistamme, että kilpailut voidaan viedä läpi sujuvasti sekä koirien turvallisuuden ja hyvinvoinnin huomioiden.

Huomioithan myös seuraavat asiat ilmoittaessasi koirasi kilpailuun:

Ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot:

  • Koiran rotu
  • Koiran virallinen nimi
  • Koiran kilpailukirjan numero
  • Ratakoeilmoittautumisissa kilpailuluokka ja -matka (esim. sijoitus 350 m)
  • Omistajan yhteystiedot (jotta kokeen järjestäjän on tarvittaessa helppo tavoittaa sinut kokeeseen liittyvissä asioissa)

Kilpailumaksun maksaminen: Katso kilpailukalenterista mitä tietoja tulee kirjoittaa maksaessa viestikenttään tai pitääkö maksussa käyttää kilpailunjärjestäjän ilmoittamaa viitenumeroa.

Jos sähköpostikuittausta ei tule ilmoittautumisesta viimeistään seuraavana päivänä kun ilmoittautumisen aika on mennyt umpeen niin, ota yhteyttä kilpailunjärjestäjään.

Jos sinulla on kysyttävää kokeeseen liittyen, otathan yhteyttä koetoimitsijaan tai kilpailunjohtajaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Koska kokeen toimihenkilöt hoitavat koejärjestelyjä usein ansiotyön ja muun elämän ohella, on usein kätevintä lähestyä sähköpostitse tai tekstiviestitse, mikäli asia ei ole kiireellinen eikä vaadi välitöntä vastausta. Kuitenkin kiireellisistä asioista sekä etenkin koepäivänä tehtävistä poisjäänti-ilmoituksista on aina syytä ilmoittaa puhelimitse.

Ilmoitathan kokeen järjestäjälle aina, mikäli koirasi joutuu jäämään pois kokeesta!

Vinttikoirakilpailut ovat yhteinen harrastus niin koirille, omistajille kuin kokeiden toimihenkilöillekin.

Muistetaan siis yhdessä vaalia hyvää henkeä ja ilmapiiriä, auttaa ja tsempata kanssaharrastajia sekä ennen kaikkea harrastaa koiran hyvinvointi edellä!

Suomen Vinttikoiraliitto toivottaa kaikille harrastajille pitkää ja antoisaa harrastusuraa!